Bezoek ook onze Facebookpagina waar we meer vertellen over het boek dat Frans Collignon en Diana Bloemendal gemaakt hebben, Verhalen uit het hart van Frankrijk, een kijk- lees- en bladerboek in full colour over de Montagne Bourbonnaise en meer.

Of bestel het boek meteen via de website
www.verhalenuithethartvanfrankrijk.nl

Meer foto's bekijken?
Klik hier voor het archief.


Chatel Montagne is een klein dorp dat 25 km ten oosten van Vichy ligt in het departement de Allier. Belangrijkste trekpleister is de 900 jaar oude romaanse kerk, L'église de notre dame de Châtel-Montagne, die geldt als een van de juweeltjes van de romaanse bouwkunst.

Deze site biedt geen volledig beeld van het dorp en de omgeving. Het is een persoonlijk fotodocument geworden van de mooiste plekjes die er bestaan in La Montagne Bourbonnaise. De website zal blijven groeien omdat we nog steeds weer nieuwe dingen ontdekken. Veel kijkplezier!

De streek waarin het dorp ligt, de Montagne Bourbonnaise, is één van de mooiste natuurgebieden van Frankrijk. De natuurliefhebber vindt er zeldzame planten, prachtige vergezichten en veel wild. Op een wandeling is het niet ongewoon om plotseling oog in oog te staan met een ree. In de schemering komen ze te voorschijn om te grazen. Ons record is 23 stuks toen we een stukje gingen rijden na zonsondergang! Ook dassen en wilde zwijnen kom je regelmatig tegen onderweg.
Chatel-Montagne staat bekend als het 'village des artistes'. Veel kunstenaars zijn in de loop der tijd neergestreken in het dorp en hun ateliers zijn vrijwel permanent geopend voor bezoekers. Natuurlijk is er veel meer te zien in Chatel-Montagne en in de omgeving. Op het menu hiernaast kunt u een keuze maken uit de diverse mogelijkheden die deze mooie streek biedt. En eigenlijk, eigenlijk moet u gewoon even zelf komen kijken..