François Chabré
Ambierle

Tel.: 04 77 65 69 43
Fax: 04 77 65 63 98
Port. 06 86 85 45 32

Op 25 kilometers oostelijk van Chatel-Montagne ligt de Cote Roannaise. Een wijn die veel Nederlanders aanspreekt door zijn jonge en fruitige karakter. De Gamaydruif die de wijn de fruitige smaak geeft wordt ook voor de Beaujolais en Fleurie gebruikt. Het gebied ligt dan ook niet ver van de Beaujolais vandaan.
Wij halen onze wijn meestal bij François en Françoise Chabré. We hebben hen bij toeval ontdekt op één van onze ritten door de bergen. François heeft een oude wijngaard nieuw leven ingebladen en produceert elk jaar wat meer. De laatste jaren levert hij een hele prettige rosé aan de restaurateurs in de omgeving. We moeten er dus als de kippen bij zijn om ook wat in te slaan.
Als u een bezoekje brengt aan de wijngaard van François zult u hartelijk ontvangen worden en uitgenodigd worden om te proeven. Op verzoek leidt hij u rond door de wijngaard en Françoise zal u met plezier neenemen naar haar kruiden- en bloementuin die zij met veel liefde onderhoudt. Ook voor de kinderen is er genoeg te zien want een gedeelte van de gebouwen is nog in gebruik als boerenbedrijf.

Françoise Chabré

François Chabré

De wijnstokken in het voorjaar.

Hier komt de aanplant van witte wijn.
Sinds enige tijd houdt Francois een aantal varkens van een Frans ras. Die varkens zijn er niet voor de gezelligheid maar uiteraard voor de worst en de paté. Deze maakt Francois zelf (naar recept van zijn vader) en deze zijn van een uitstekende kwaliteit.
Hierboven en rechts de leveranciers van de worst en de paté.
   
En als u er (met natuurlijk wat van die lekkere wijn, worst of paté in de kofferbak) vertrekt, neem dan meteen een kijkje in het nabij gelegen mooie stadje Ambierle.