All images copyrighted - www.imadia.nl


Op de Manade Blanc houdt men paarden en stieren. De stieren worden gebruikt voor de Courses Camarguaises. Dit zijn de stierengevechten van het zuiden van Frankrijk waarbij de stier niet gedood wordt maar waarbij jongemannen (de zgn razeteurs) vijf voorwerpen van de hoorns van de stier moeten pakken. Bijna elke dag worden de stieren van Manade Blanc gebruikt in de Courses. Op de foto hierboven staan de stieren al in de vrachtwagen en worden de Cocarde en Glands aan de hoorns van de stieren vastgemaakt. Door een houten rooster kunnen de mannen bij de hoorns van de stieren komen zonder dat zij hierbij gevaar lopen.


Het paard uit de Camargue is hard, dapper en intelligent. Ze groeien in vrijheid op
in de kudde in het weidse landschap totdat ze zadelmak gemaakt worden.


Overal in de Camargue kun je paardrijden. Zelfs voor de allerkleinsten is er een braaf paard dat geen voet verkeerd zet. Op het Domaine Paul Ricard kun je een uurtje stappen maar ook een halve of een hele dag met een ervaren groep mee. Zelfs als je een dagtocht maakt verlaat je het terrein van het Domaine niet, zo groot is het.


Voor deze tochten worden Italiaanse en Spaanse paarden gebruikt. Ze zijn flegmatieker dan de paarden uit de Camargue en kunnen het lange en harde werk goed aan. Door hun rustige karakter zijn ze uitermate geschikt voor de vele, vaak onervaren, toeristen.

De Camargue heeft een rijke natuur met veel diersoorten. Als je tussen de rietkragen doorloopt ritselt het om je heen van de duizenden libellen.


Een beverrat, die brommen als je te dicht bij komt.


Duizenden flamingo's, prachtige grote vogels. De boeren zijn niet zo blij met het feit dat de Camargue een officieel natuurpark is en dat de dieren beschermd zijn. De flamingo's vernietigen met regelmaat de rijstvelden. Het zijn de ganzen van het zuiden eigenlijk.